x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe A fost scos ultimul trup neînsufleţit de sub dărâmăturile cutremurului din Mexic

A fost scos ultimul trup neînsufleţit de sub dărâmăturile cutremurului din Mexic

04 Oct 2017   •   20:30
A fost scos ultimul trup neînsufleţit de sub dărâmăturile cutremurului din Mexic

Echipele de salvare mexicane au scos miercuri ultimul trup neînsufleţit de sub dărâmăturile unei clădiri din strada Alvaro Obregón 286, din Ciudad de Mexico, ridicând astfel la 369 bilanţul persoanelor decedate în cutremurul din 19 septembrie, relatează EFE. 

Ministrul adjunct pentru probleme sociale, Roberto Campa Cifrián, a considerat încheiate cele 15 zile de căutare a victimelor sub dărâmăturile seismului cu magnitudinea de 7,1 grade care i-a surprins pe locuitorii capitalei chiar în ziua în care se comemorau 32 de ani de la un alt cutremur distrugător soldat cu mii de victime. 

Clădirea de birouri din centrul capitalei, înaltă de şase etaje, s-a prăbuşit într-o clipire: au fost recuperate aproape 30 de persoane în viaţă, alături de trupurile neînsufleţite a 49 de persoane, 19 femei şi 30 de bărbaţi. 

O echipă a Unităţii Militare de Urgenţă (UME) a armatei spaniole, formată din 54 de oameni şi patru câini, au căutat din 24 septembrie printre dărâmăturile acestei clădiri. 

Descoperirea ultimului cadavru ridică astfel la 369 numărul morţilor, majoritatea din Ciudad de Mexico, cu 228 de morţi, a informat coordonatorul naţional al Protecţiei Civile, Luis Felipe Puente. 

Potrivit primelor estimări ale guvernului, reconstrucţia de locuinţe, şcoli şi clădiri istorice afectate de cutremur va avea un cost de peste 38 de miliarde de pesos (aproximativ 2,1 miliarde de dolari).

AGERPRES

×