x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Acuzaţiile vânătorului profesionist care a condus expediţia de ucidere a leului Cecil au fost retrase

Acuzaţiile vânătorului profesionist care a condus expediţia de ucidere a leului Cecil au fost retrase

13 Noi 2016   •   13:12
Acuzaţiile vânătorului profesionist care a condus expediţia de ucidere a leului Cecil au fost retrase

Înalta Curte din Zimbabwe a retras acuzaţiile la adresa vânătorului profesionist care a condus expediţia de ucidere a leului Cecil, scrie sâmbătă UPI.com. 

Curtea a hotărât că acuzaţiile la adresa lui Theo Bronkhorst, printre care se numără aceea de a nu fi reuşit să prevină desfăşurarea partidei ilegale de vânătoare, sunt prea vagi pentru a-i da posibilitatea să îşi construiască o apărare corectă. Bronkhorst a condus expediţia în care medicul stomatolog din Minnesota (SUA) Walter Palmer a plătit 50.000 de dolari pentru împuşcarea felinei. Oficialii din Zimbabwe susţin că leul a fost atras să părăsească zona celei mai mari rezerve naţionale din ţară, Hwange National Park, unde este ilegal să împuşti animale, fiind ucis la 1 iulie 2015. 

Avocata lui Bronkhorst, Pepertua Dube, a declarat că judecătorul a hotărât că "acuzaţiile aşa cum au fost înaintate la vremea respectivă nu au fost formulate corect". Judecătorul a fost de acord cu noi pe această chestiune, a mai spus avocata Perpetua Dube. 

Oficialii din Zimbabwe au declarat iniţial că îl vor pune sub acuzare pe Walter Palmer însă ulterior au renunţat la acest plan, încheie UPI.com, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Stomatologul care l-a ucis pe leul Cecil sfidează autorităţile într-un mesaj pe Twitter

Dentistul care l-a omorât pe leul Cecil, susţine că vânătoarea a fost legală

 

×