x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Adelin Petrişor, ameninţat cu moartea la Cairo

Adelin Petrişor, ameninţat cu moartea la Cairo

02 Feb 2011   •   18:27
Adelin Petrişor, ameninţat cu moartea la Cairo
149631-untitled-1.jpgTrimisul special al TVR în Egipt, Adelin Petrişor şi operatorul său au fost reţinuţi ilegal de civili, într-un dintr-un cartier sărac din Cairo.

În timp ce încercau să realizeze un material, cei doi au fost opriţi de un grup de necunoscuţi, legitimaţi şi ameninţaţi cu cuţitul, translatorul egiptean al echipei fiind acuzat de trădare.

Jurnaliştii români au fost forţaţi să predea imaginile filmate.
Situaţia a fost detensionată doar după ce echipa de filmare a reuşit să contacteze telefonic ambasada română din Cairo.

Ataşatul de presă al Ambasadei României la Cairo, Gheorghe Cioacă, a declarat pentru Jurnalul Naţional că Adelin Petrişor l-a sunat şi i-a cerut ajutorul.
Gheorghe Cioacă ne-a mai declarat că, în timp ce la Ambasadă se pregătea o echipă care să se deplaseze în cartierul în care se afla Adelin pentru a negocia eliberarea sa şi a colegului său, cunoscutul jurnalist i-a telefonat din nou ataşatului de presă pentru a-l informa că se afla deja în drum spre hotel.
Potrivit TVR, eliberarea s-a făcut în anumite condiţii, Adelin Petrişor şi cameramanul care îl însoţea fiind obligaţi să renunţe la caseta înregistrată în cartierul din care au fost "ridicaţi”. (Anca Aldea)

"Sunt multe de povestit. Sper să am timp să scriu. Sunt vremuri mai mult decât complicate şi interesante", a scris Adelin Petrişor pe blogul său.

Incidentul nu a fost unul singular. Doi jurnalişti suedezi au fost şi ei reţinuţi de civili în timp ce realizau un material într-un cartier sărac, fiind eliberaţi câteva ore mai târziu de către armată.

×