x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Adio singurătate!Kohl s-a luat cu Richter

Adio singurătate!Kohl s-a luat cu Richter

de Sînziana Stancu    |    14 Mai 2008   •   00:00

Fostul cancelar german Helmut Kohl a pus capăt celor nouă ani de singurătate, după moartea soţiei sale, Hannelore, căsătorindu-se săptămîna trecută, în secret, cu o tinerică.

Fostul cancelar german Helmut Kohl a pus capăt celor nouă ani de singurătate, după moartea soţiei sale, Hannelore, căsătorindu-se săptămîna trecută, în secret, cu o tinerică.

Kohl s-a căsătorit cu prietena lui, Maike Richter, departe de ochii curioşilor, într-un cerc restrîns de prieteni, la o clinică din Heilderberg, unde fostul cancelar german face un tratament de recuparare după un accident, scrie cotidianul Rheinpfalz, citat de AFP. Căsătoria a avut loc la data de 8 mai, însă presa a fost informată abia acum, de biroul lui Kohl, care a vrut astfel să pună capăt zvonurilor care circulau de mai mult timp despre relaţia sa cu tînăra Richter. Kohl are 78 de ani, iar Richter, 43...


LOVIT LA CAP. “Sîntem foarte fericiţi”, a făcut Kohl cunoscut în comunicatul de trei rînduri, trimis presei de biroul său. Kohl a căzut în luna februarie şi s-a lovit la cap, iar acum face tratament de recuperare la clinica din Heidelberg, după traumatismul cranian suferit atunci. În ultima vreme circulau zvonuri despre starea gravă a sănătăţii lui, spunîndu-se cu nu era în stare nici să mai vorbească.


LA MINISTER. Fostul cancelar conservator a întîlnit-o pe Richter după patru ani de la sinuciderea soţiei sale, Hannelore, care preferase să scape astfel de chinurile unei boli cumplite şi rare, care era o formă de alergie la lumină. Richter era economistă la Ministerul Economiei. La început, relaţia lor a fost discretă, dar cu timpul au început să se afişeze din ce în ce mai des în public, Richter însoţindu-l pe Kohl chiar şi în vizitele pe care le-a făcut foştilor preşedinţi sovietic şi american, Mihail Gorbaciov şi Bill Clinton. Odată, Kohl s-a confesat că alături de Richter şi-a recăpătat “bucuria de a trăi”, după “mulţi ani dificili”.

×
Subiecte în articol: externe richter kohl