x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Administratorul de cămin, spaima studentului olandez

Administratorul de cămin, spaima studentului olandez

29 Iul 2009   •   00:00

Unul din patru studenţi olandezi afirmă că se teme de represaliile administratorilor de cămin atunci când trebuie să apeleze la comisia de închiriere a spaţiului de locuit pentru a obiecta contra unei chirii considerate prea mari, indică un sondaj realizat de sindicatul studenţilor din Utrecht, publicat de ziarul olandez Algemeen Dagblad.



Faptul că teama studenţilor, aşa cum reiese ea din rezultatele anchetei realizate de sindicatul studenţesc USF Studentenbelangen (USF Interese Studenţeşti) din Utrecht, este una îndreptăţită s-a văzut la tribunalul din Utrecht, în faţa căruia a compărut marţi un administrator de cămin, acuzat că a vrut să scoată afară cu forţa din camerele lor doi studenţi, la căminul de pe calea Eisenhowerlaan din districtul Kanaleneiland, în sud-vestul Utrechtului. Unul dintre cei doi a reclamat cu succes chiria mult prea mare şi a cerut o reducere cu circa 300 de euro pe lună. Administratorul căminului, sub influenţa cocainei, nu a acceptat acest lucru şi a început să-i ameninţe pe locuitorii căminului. Unul din studenţi a primit şi nişte lovituri cu o bucată de lemn provenită de la uşa camerei de dormit, pe care administratorul tocmai o forţase. Procuratura a solicitat în acest caz doi ani de închisoare, din care şase luni condiţionat.

Conform preşedintelui sindicatului studenţesc LSVb, Gerard Oosterwijk, în fiecare lună vin mai multe telefoane de la studenţi care au probleme cu administratorul de cămin, de cele mai multe ori fiind vorba de diferende legate de mărimea chiriei sau de rămâneri în urmă la întreţinere. "În momentul când se începe aşa, rămân prea puţini administratori amabili", spune Oosterwijk, arătând că mulţi studenţi trec cu vederea capriciile administratorilor de cămin. Faptul însă că poliţia şi justiţia intră în acţiune într-un astfel de caz este un semnal pozitiv la adresa studenţilor, în sensul că ei trebuie să depună plângere în momentul în care comportamentul administratorului de cămin devine unul inacceptabil, adăuga preşedintele sindicatului studenţesc LSVb.

×
Subiecte în articol: externe