x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Alertă din cauza vântului în stațiunile de schi

Alertă din cauza vântului în stațiunile de schi

10 Feb 2019   •   15:50
Alertă din cauza vântului în stațiunile de schi

Regiunile de est ale Franţei, în special staţiunile pentru sporturi de iarnă din Alpi, au fost plasate sub alertă de vânturi puternice de până la 120 km/h, duminică, de serviciile de meteorologie, informează France Presse.
Conform previziunilor Meteo-France, departamentele Ain, Savoie şi Haute-Savoie din Alpi sunt vizate de acest ''episod ce justifică o vigilenţă deosebită în special din cauza trecerii rapide a unei zone de vânt foarte puternic''.
Duminică dimineaţa, o depresiune numită Isaias circula în departamentul Manche cu vânt bătând din sud-sud-vest şi care începea să se intensifice asupra Burgundiei şi Champagne-Ardenne.
Rafalele ar urma să ajungă la 100 - 110 km/h şi chiar la 120 km/h în medie în munţi, în special în staţiunile de sporturi de iarnă, prognozează Meteo France, care precizează că o zonă de vânt puternic "va afecta, de asemenea, la începutul după amiezii o zonă mergând de la Poitou (centru) până la Jura (la graniţa elveţiană) cu rafale între 80 şi 100 km/h''.
"Se aşteaptă daune importante", în special pe reţeaua electrică, iar condiţiile de trafic pot fi dificile la nivel local, avertizează serviciile meteorologice.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: stațiuni de schi