x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Alertă! Julian Assange a fost arestat la ambasada Ecuadorului din Londra

Alertă! Julian Assange a fost arestat la ambasada Ecuadorului din Londra

de Emil Neacşu    |    11 Apr 2019   •   13:02
Alertă! Julian Assange a fost arestat la ambasada Ecuadorului din Londra

Fondatorul Wikileaks, australianul Julian Assange, a fost arestat în această dimineaţă la sediul ambasadei Ecuadorului din Londra, a anunţat The Guardian. Assange îşi găsise refugiu în această reprezentanţă diplomatică din 2012, după ce fusese eliberat pe cauţiune după arestarea sa în Marea Britanie. El era acuzat de agresiune sexuală în Suedia şi era căutat de autorităţile americane pentru a da explicaţii în legătură cu dezvăluirile WikiLeaks.

Acum 7 ani, Assange spunea că dacă va fi extrădat în Suedia, el ar putea fi arestat de către Statele Unite şi condamnat din cauza dezvăluirilor sutelor de telegrame diplomatice din scandalul WikiLeaks.

În această dimineaţă, Poliţia Metropolitană londoneză a dat un comunicat referitor la arestarea lui Assange în care arată că poliţiştii britanici au avut misiunea de a pune în aplicare un mandat de arestare şi că au fost invitaţi în ambasada Ecuadorului chiar de către ambasadorul acestei ţări latino-americane. Arestarea lui Assange a fost posibilă după ce autorităţile de la Quito i-au retras cererea de azil politic australianului. 

Reţinerea lui Assange a fost confirmată şi de ministrul britanic de interne, într-o postare pe Twitter.

Autorităţile de la Washington nu au confirmat niciodată oficial că l-au acuzat pe Assange. 

×
Subiecte în articol: wikileaks julian assange