x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Alertă! Omicron se răspândeşte într-un ritm fenomenal. Reprezintă deja 40% din totalul cazurilor din Londra

Alertă! Omicron se răspândeşte într-un ritm fenomenal. Reprezintă deja 40% din totalul cazurilor din Londra

13 Dec 2021   •   20:00
Alertă! Omicron se răspândeşte într-un ritm fenomenal. Reprezintă deja 40% din totalul cazurilor din Londra

Autoritățile din Marea Britanie au anunțat luni că varianta Omicron a coronavirusului se răspândeşte într-un „ritm fenomenal” şi reprezintă aproximativ 40% din totalul infecţiilor din Londra.

Autorităţile au făcut apel la populaţie să facă doza trei, deoarece persoanele care au fost vaccinate cu două doze sunt parţial vulnerabile.

De la depistarea primelor cazuri de Omicron pe 27 noiembrie în Marea Britanie, premierul Boris Johnson a impus restricţii mai dure şi a declarat că un „val uriaş” de Omicron este pe cale să lovească naţiunea.

Autorităţie britanice spun că, dacă nu se iau măsuri, până la sfârşitul lunii ar putea exista un milion de persoane infectate cu Omicron, despre care oamenii de ştiinţă spun că poate infecta şi persoanele imunizate cu două doze.

„Ceea ce ştim acum despre Omicron este că se răspândeşte într-un ritm fenomenal, ceva ce nu am mai văzut până acum”, a declarat secretarul pentru Sănătate, Sajid Javid, la Sky News.

Anunţurile îngrijorătoare au avut şi efecte pe pieţe. Lira sterlină a scăzut cu 0,4% în raport cu dolarul.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: omicron Londra