x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Anne Sinclair: Soţia care şi-a dăruit dragostea şi averea lui Dominique Strauss-Kahn.

Anne Sinclair: Soţia care şi-a dăruit dragostea şi averea lui Dominique Strauss-Kahn.

de Marina Constantinoiu    |    20 Mai 2011   •   15:09
Anne Sinclair: Soţia care şi-a dăruit dragostea şi averea lui Dominique Strauss-Kahn.

Fosta vedeta a televiziunii franceze, Anne Sinclair, cunoscuta publicului din Romania si prin intermediul interviului realizat cu premierul Romaniei, Petre Roman, este un exemplu de devotiune fata de sotul ei, Dominique Strauss-Kahn, in aceste zile de grea incercare pentru acesta.

Afisand o atitudine ferma, ea isi sustine cu tarie sotul, caruia nu doar ii ofera dragostea sa, ci si mijloacele financiare atat de necesare in acest moment, comenteaza France Presse.

Pentru el, ziarista de 62 de ani, celebra si pentru ochii ei albastri, a lasat deoparte o cariera stralucita, a “inghitit' reputatia lui de afemeiat si a trecut in 2008 peste mediatizata poveste a sefului FMI cu o economista a Fondului. Daca tot am amintit ochii ei albastri, atunci sa pomenim si despre interviul realizat de ea cu Petre Roman, o discutie care a riscat sa fie eclipsata de albastrul marin in care se scalda interlocutorul jurnalistei. De altfel, Anne Sinclair isi aminteste si acum despre acest interviu, realizat la cateva zile dupa executarea cuplului Ceausescu. Ea a venit la Bucuresti la sfarsitul lui decembrie 1989 si i-a luat interviu lui Roman, proaspat numit de Ion Iliescu in postul de premier.
Bruneta, eleganta, cea care aducea milioane de telespectatori in fata micului ecran pe cand realiza interviuri politice la postul TF1, Anne Sinclair este si o femeie bogata. Banii sai urmau sa slujeasca ambitiilor politice ale lui DSK. Tot din ei sunt finantate si conditiile draconice ale eliberarii conditionate: apartament inchiriat in Manhattan, echipament de securitate, cautiunea si garantia care se cifreaza la 6 milioane de dolari.
Nascuta la New York, Anne Sinclair, nepoata unui bogat negustor de arta evreu, Paul Rosenberg, care fugise in Statele Unite din cauza ascensiunii nazismului, a mostenit o avere imensa.
“Ma gandesc mai intai la sotia mea, pe care o iubesc mai mult decat orice', a spus DSK in comunicatul prin care-si anunta, joi, demisia din fruntea Fondului Monetar International, din cauza acuzatiilor de agresiune sexuala care i-au adus si o inculpare oficiala la New York.
La intrarea, joi, in sala de judecata a tribunalului din New York, printre zeci de camere de luat vederi, Anne Sinclair i-a dat cea mai emotionanta dovada de dragoste sotului ei, coplesit de acuzatiile de tentativa de viol si agresiune sexuala. Tinand-o de mana pe Camille, fiica lui DSK, ea s-a straduit sa fie tare. Si-a privit in treacat sotul si i-a trimis un sarut de la cativa metri distanta. “Nu cred deloc acuzatiile care i-au fost aduse sotului meu. N-am nici o indoiala ca i se va dovedi nevinovatia', a declarat ea duminica trecuta, dupa arestarea lui DSK in SUA. “Ne iubim ca-n prima zi', scria ea pe blogul personal in 2008 cand a trebuit sa salveze onoarea lui DSK dupa pasul gresit facut la FMI.
Avand aceeasi varsta si aceleasi ambitii, DSK si Anne Sinclair s-au casatorit in 1991. El, aflat la a treia casnicie, avea patru copii. Ea era la doua casatorie si avea doi copii. Anne Sinclair este de multa vreme de partea fortelor de stanga si dispune de o imensa retea de relatii politice si mediatice.
Stea in ascensiune a stangii, ministru de cativa ani, DSK si-a descoperit ambitii nationale. Sotia lui s-a decis atunci sa renunte la cariera ei de ziarist de televiziune, dedicandu-se lui DSK, pe care il vedea presedinte. “Este lupta lui, viata lui, prin urmare sunt alaturi de el', spunea ea cotidianului Le Monde in 2006. Stabiliti la Washington, sediul FMI din 2007, cei doi pregateau intoarcerea lui DSK pe scena politica franceza si se asteptau la atacuri violente.
Anne Sinclair si DSK au o casa la Washington estimata la 4 milioane de dolari, o alta la Marrakech si doua apartamente in cartiere de lux din Paris. “Doar n-o sa-mi cer scuze pentru ca sotia mea e bogata', spunea Strauss-Kahn ziaristilor cu cateva zile inainte de a fi arestat.
Reputatia dubioasa a lui DSK, cu care lumea era la curent de cativa ani, relatia lui tulbure cu femeile, ii faceau pe partizanii sai sa se teama de ce s-ar putea intampla. “E adevarat ca am facut cam multe in trecut, dar am intors foaia', spunea fostul sef al FMI saptamanalului Marianne.
Potrivit mai multor ziare, Anne Sinclair si-a dat seama, inca de sambata, 14 mai, ca afacerea depasea ca amploare tot ce traise pana atunci. Telefonul laconic pe care l-a primit de la DSK dupa episodul de la hotelul Sofitel a insemnat pentru ea inceputul unei noi batalii alaturi de sotul ei.

×