x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Apple, reduceri rare în China la iPhone-uri

Apple, reduceri rare în China la iPhone-uri

de Redacția Jurnalul    |    15 Ian 2024   •   23:45
Apple, reduceri rare în China la iPhone-uri

Apple oferă reduceri rare la iPhone-uri în China, reducând prețurile de vânzare cu amănuntul cu până la 500 de yuani (70 de dolari), pe fondul presiunii concurenței pe cea mai mare piață de smartphone-uri din lume.

Gigantul tehnologic american a redus prețurile unor iPhone-uri cu 5%, a arătat luni site-ul său chinezesc, conform Reuters.

Promoția limitată în timp, catalogată drept un eveniment de Anul Nou Lunar, va dura din 18 ianuarie până în 21 ianuarie, în perspectiva sărbătorii de la mijlocul lunii februarie.

Vânzările celei mai recente serii de telefoane iPhone 15 de la Apple au fost mult mai slabe decât cele ale modelelor anterioare în China.

Rivalii de pe piața internă, precum Huawei și Xiaomi, oferă modele competitive, în timp ce surse au declarat că unele companii și departamente guvernamentale au limitat utilizarea de către angajați a dispozitivelor Apple - reflectând restricțiile impuse de guvernul american asupra aplicațiilor chinezești din motive de securitate.

Vânzările de iPhone în China au scăzut cu 30% în prima săptămână din 2024 față de aceeași perioadă a anului precedent, au declarat analiștii Jefferies într-o notă pentru clienți, după ce au scăzut cu 3% în întreg anul 2023. Analiștii se așteaptă ca peisajul concurențial să se înăsprească în acest an.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: Apple iphone