x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Aproape 300 de copii au murit de la începutul invaziei rusești în Ucraina

Aproape 300 de copii au murit de la începutul invaziei rusești în Ucraina

11 Iun 2022   •   11:50
Aproape 300 de copii au murit de la începutul invaziei rusești în Ucraina
Sursa foto: Hepta

Aproape 300 de copii au murit de la începutul invaziei rusești în Ucraina. Ucraina anunță moartea a încă 24 de copii în Mariupol.

Biroul procurorului general al Ucrainei a declarat sâmbătă că a aflat despre moartea a încă 24 de copii în Mariupol, portul din sud-estul țării care a fost asediat timp de câteva săptămâni înainte ca forțele rusești să îl captureze la mijlocul lunii mai, anunță Reuters.

În total, cel puțin 287 de copii au murit de la începutul invaziei rusești în Ucraina, la 24 februarie.

Mai mult de 492 au fost răniți.

„În timpul înregistrării infracțiunilor penale, s-a aflat că alți 24 de copii au murit în Mariupol, regiunea Donețk, ca urmare a bombardamentelor nediscriminatorii ale armatei ruse", a precizat biroul pe aplicația de mesagerie Telegram: "Aceste cifre nu sunt definitive, deoarece se lucrează la stabilirea lor în locurile de ostilități active, în teritoriile ocupate temporar și în cele eliberate".

Reuters nu a reușit să verifice independent acest raport.

Primarul din Mariupol a declarat că în oraș a izbucnit un focar de holeră, deoarece sistemele de salubritate au fost distruse, iar cadavrele putrezesc pe străzi.

Rusia a negat că a vizat civili și a respins acuzațiile de crime de război în ceea ce numește o "operațiune militară specială" menită să demilitarizeze și să "denazifice" Ucraina. Kievul și aliații săi spun că Ucraina a fost invadată fără provocare.

La începutul lunii iunie, Organizația Națiunilor Unite a declarat că peste 250 de copii au fost uciși de la începutul războiului și că cinci milioane de copii sunt în continuare expuși riscului de violență și abuz.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: copii ucraina