x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Fosta jucătoare de tenis Arantxa Sanchez Vicario a fost condamnată la închisoare cu suspendare

Fosta jucătoare de tenis Arantxa Sanchez Vicario a fost condamnată la închisoare cu suspendare

de Redacția Jurnalul    |    17 Ian 2024   •   23:15
Fosta jucătoare de tenis Arantxa Sanchez Vicario a fost condamnată la închisoare cu suspendare
Sursa foto: Hepta

Fosta vedetă spaniolă Arantxa Sanchez Vicario a fost condamnată la închisoare cu suspendare pentru fraudă, a anunțat miercuri un tribunal din Barcelona.

Sanchez Vicario, în vârstă de 52 de ani, fostul ei soț Josep Santacana și alte trei persoane au fost condamnați de tribunalul penal pentru că au ascuns bunuri pentru a evita plata unei datorii de 7,6 milioane de euro (8,27 milioane de dolari) către Banque de Luxembourg, inclusiv dobânzile.

Sanchez Vicario nu va face închisoare, cu condiția să nu comită alte infracțiuni în termen de doi ani.

Cei doi, care au divorțat în 2019, au negat acuzațiile. Santacana a fost condamnat la trei ani și trei luni de închisoare, a precizat tribunalul în declarația sa, citat de Reuters.

Sanchez Vicario îl acuzase pe Santacana, susținând că el se ocupa de banii ei și că ea nu era la curent cu nicio manipulare ilegală a bunurilor familiei sale.

Ei au fost obligați să plătească 6,6 milioane de euro drept despăgubiri către Banque de Luxembourg și să plătească amenzi nespecificate.

Sanchez declarase în septembrie în fața instanței că a plătit deja aproximativ 1,9 milioane de euro băncii și că s-a angajat să folosească jumătate din veniturile sale pentru restul sumei pe care o datorează.

Chiar dacă nu avea cunoștințele financiare necesare pentru a efectua operațiunile, "în mod evident, ea avea deplină cunoștință de ceea ce se făcea cu activele sale și beneficia de ele, fiind pe deplin conștientă de datoria pe care o avea față de Banque de Luxembourg", a precizat tribunalul în condamnarea sa.

Sanchez Vicario a fost prima jucătoare spaniolă care a ajuns în fruntea clasamentului feminin de tenis. Ea a câștigat Openul Franței de trei ori și Openul Statelor Unite ca jucătoare de simplu înainte de a se retrage în 2002.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Arantxa Sanchez Vicario închisoare