x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Raidurile cu drone contra Al-Qaida se intensifică în Yemen

Raidurile cu drone contra Al-Qaida se intensifică în Yemen

09 Aug 2013   •   15:10
Raidurile cu drone contra Al-Qaida se intensifică în Yemen

Doisprezece presupuşi membri ai grupării teroriste Al-Qaida au fost ucişi într-o singură zi în Yemen odată cu intensificarea atacurilor dronelor americane contra membrii reţelei acuzate că a plănuit atentate de amploare contra intereselor occidentale, informează agerpres.ro.

Ultima serie de trei raiduri a fost lansată joi, când yemeniţii sărbătoreau începutul Eid al-Fitr, sărbătoarea care marchează sfârşitul postului musulman al Ramadanului. Aceste raiduri - două în zona Mukalla (sud-est) şi al treilea la est de capitala Sanaa - ridică la opt numărul atacurilor cu drone lansate de la 28 iulie. Atacurile i-a vizat pe membrii reţelei teroriste şi au ucis în total 36 de persoane, potrivit surselor tribale şi militare, în zonele unde unde se află tabere ale Al-Qaida, respectiv la est de Sanaa şi în sudul şi sud-estul Yemenului.

SUA sunt singurele care dispun în regiune de drone, iar autorităţile din Yemen nu au dezminţit niciodată în mod clar utilizarea acestor aparate contra Al-Qaida, relatează AFP.

Atacurile contra reţelei teroriste intervin în contextul alertei de securitate lansate în urmă cu o săptămână de SUA ca urmare a ameninţărilor cu atentate teroriste ale Al-Qaida şi care au determinat închiderea a circa 20 de ambasade şi consulate americane din ţări din Orientul Mijlociu şi Africa.

Yemenul a afirmat miercuri că a dejucat un plan al Al-Qaida de a prelua controlul în oraşe asupra unor instalaţii petroliere şi de a răpi străini. În paralel, Arabia Saudită a anunţat arestarea unor presupuşi membri ai Al-Qaida care ar fi fost implicaţi în ameninţările contra ambasadelor occidentale din Orientul Mijlociu. 

×
Subiecte în articol: drone yemen al qaeda