x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atac israelian în Fâșia Gaza

Atac israelian în Fâșia Gaza

23 Noi 2020   •   17:00
Atac israelian în Fâșia Gaza

Aviaţia militară israeliană a atacat ieri ţinte din Gaza ale mişcării islamiste Hamas, după ce combatanții palestinieni au lansat sâmbătă seara o rachetă către Israel, a anunțat dpa.
 

Înainte de zori, avioane şi elicoptere de atac israeliene au lovit, printre altele, ateliere de producţie de muniţie reactivă, infrastructuri subterane şi un complex de instruire al forţelor navale ale Hamas, au transmis surse militare.

Sâmbătă, târziu, sirenele de alarmă au răsunat în oraşul Aşkelon din Israel, la nord de Fâşia Gaza. Un purtător de cuvânt al poliţiei din localitatea de pe litoralul Mării Mediterane a declarat că o rachetă trasă din teritoriul palestinian a produs daune la o clădire a unei fabrici dintr-o zonă industrială.

Nu s-au raportat răniţi nici după atacul palestinian, nici după riposta israeliană. Armata Israelului şi-a ridicat gradul de alertă în eventualitatea unor noi tiruri de rachete care ar putea marca un an de la uciderea unui comandant al Jihadului Islamic, în Gaza, în 12 noiembrie 2019.

 

×