x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atacuri cibernetice ale grupării Anonymous asupra Statului Islamic

Atacuri cibernetice ale grupării Anonymous asupra Statului Islamic

de Georgiana Mihalache    |    11 Feb 2015   •   19:46
Atacuri cibernetice ale grupării Anonymous asupra Statului Islamic

Gruparea de hackeri Anonymous a atacat mai multe conturi de pe Internet ale membrilor Statului Islamic (ISIS), avertizând că vor “vâna şi demasca” întreg conţinutul informatic al teroriştilor din Siria, informează The Independent.

Peste 1.500 de conturi de Twitter şi Facebook ale susţinătorilor ISIS au fost atacate de activiştii Anonymous. Aceştia au spus că au “declarat război” site-urilor şi reţelelor sociale folosite de jihadiştii sirieni, după masacrul din ianuarie de la publicaţia satirică franţuzească Charlie Hebdo, potrivit sursei citate.

ISIS a folosit reţelele sociale pentru a distribui videoclipurile în care erau ucişi ostaticii sau pentru a recruta noi membri.

Potrivit mesajului transmis de Anonymous, “operaţia ISIS” continuă şi este susţinută de membri de toate naţionalităţile, etniile şi clasele sociale.

De asemenea, Anonymous a atenţionat că susţinătorii ISIS nu sunt musulmani şi că nu ar trebui făcută o generalizare.
În mesajul transmis direct către terorişti, activiştii spun că “nu va mai exista un loc sigur pe Internet pentru reprezentanţii Statului Islamic”, iar aceştia vor fi trataţi ca “un virus”.
Pentru a combate atacul Anonymous, susţinătorii ISIS au început să distribuie un ghid cu instrucţiuni pentru a nu fi detectaţi pe Internet.
Concluzia mesajului transmis de hackeri este că “Anonymous nu iartă şi nu uită”, iar Internetul este controlat de ei acum.

×