x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Australia trimite drone în sprijinul Ucrainei și impune Rusiei noi sancțiuni

Australia trimite drone în sprijinul Ucrainei și impune Rusiei noi sancțiuni

de Redacția Jurnalul    |    24 Feb 2023   •   10:30
Australia trimite drone în sprijinul Ucrainei și impune Rusiei noi sancțiuni
Sursa foto: Hepta

Guvernul australian a anunţat că va trimite mai multe drone Ucrainei pentru a o ajuta în lupta împotriva Rusiei la un an de la declanşarea invaziei şi a impus noi sancţiuni financiare contra a 90 de persoane şi 40 de entităţi ruseşti, informează Reuters.

Cele mai recente ţinte ale noilor sancţiuni includ miniştri care coordonează sectoare energetice, industriale şi ale resurselor, precum şi jucători cheie din domeniul apărării, printre care producătorul de arme Kalashnikov Concern, firma de aviaţie Tupolev şi dezvoltatorul de submarine Admiralty Shipyards.

"Continuăm să fim alături de Ucraina", a afirmat premierul Anthony Albanese."(Sistemele aeriene fără echipaj) oferă informaţii despre câmpul de luptă, precum şi capacitate de supraveghere şi de recunoaştere forţelor armate ucrainene". El nu a precizat câte drone vor fi livrate, ce modele şi dacă vor fi înarmate.

Australia, unul din cei mai mari contributori non-NATO la sprijinul oferit Ucrainei de către Occident, a furnizat asistenţă, muniţie şi echipamente de apărare şi a interzis exporturile de alumină şi minereuri de aluminiu, inclusiv bauxită, către Rusia.

De la începutul conflictului, Australia a oferit sprijin militar Ucrainei în valoare de aproximativ 500 de milioane de dolari australieni (340 de milioane de dolari americani). De asemenea, a trimis soldaţi în Marea Britanie pentru a ajuta la pregătirea trupelor ucrainene şi a sancţionat peste 1.000 de indivizi şi entităţi ruseşti.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: australia ucraina