x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Australia, cuprinsă de un val de căldură. Pompierii se luptă cu incendiile de vegetație

Australia, cuprinsă de un val de căldură. Pompierii se luptă cu incendiile de vegetație

de Redacția Jurnalul    |    16 Dec 2023   •   22:00
Australia, cuprinsă de un val de căldură. Pompierii se luptă cu incendiile de vegetație

Australia este cuprinsă de un val de căldură, cu temperaturi de 46 grade Celsius în unele zone. Pompierii se luptă cu incendiile de vegetație care au izbucnit în mai multe state.

În New South Wales, cel mai populat stat australian, peste 50 de incendii ardeau sâmbătă. Peste 700 de pompieri intervin în tot statul pentru a lupta împotriva flăcărilor, relatează Reuters.

Alerte de caniculă și avertismente de incendiu sunt, de asemenea, în vigoare pentru părți din Australia de Vest și Teritoriul de Nord, în timp ce în Australia de Sud sunt prognozate condiții de caniculă.

Vremea caldă crește riscul de incendii de vegetație într-un sezon de incendii deja cu risc ridicat, pe fondul El Nino, asociat de obicei cu evenimente extreme precum incendii de vegetație, cicloane și secete.

În orașul Fitzroy Crossing, situat în îndepărtata Australie de Vest, s-a prognozat pentru sâmbătă o temperatură maximă de 46 de grade Celsius, cu peste cinci grade peste media maximelor din decembrie, potrivit datelor meteorologilor.

Autoritățile au avertizat cu privire la un sezon de incendii de vegetație cu risc ridicat în această vară australiană, după două sezoane liniștite în comparație cu incendiile din "vara neagră" 2019-2020, care au distrus o suprafață de mărimea Turciei și au ucis 33 de persoane.

Între timp, în Queensland, fostul ciclon tropical Jasper, care a străbătut săptămâna aceasta nord-estul statului, va aduce ploi abundente și posibile inundații în zonele din apropierea orașului turistic Cairns.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: australia căldură