x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Autoritățile britanice convoacă companiile de tehnologie pentru eliminarea conspirației 5G

Autoritățile britanice convoacă companiile de tehnologie pentru eliminarea conspirației 5G

05 Apr 2020   •   20:00
Autoritățile britanice convoacă companiile de tehnologie pentru eliminarea conspirației 5G

Secretarul de stat britanic pentru cultură va dispune companiilor de social media să fie mai agresive în răspunsul lor la teoriile conspirației care leagă rețelele 5G de pandemia de coronavirus, relatează BBC.

Oliver Dowden intenționează să organizeze întâlniri virtuale cu reprezentanții mai multor companii din tehnologie, săptămâna viitoare, pentru a discuta problema.

Măsura vine după incendierea mai multor antene 5G, după apariția în mediul online a inor informații care pun dezvoltarea coronavirusului de introducerea tehnologiei 5G și va testa angajamentele companiilor cu privire la libera exprimare.

"Am primit mai multe rapoarte privind daune provocate antenelor telefonice și abuzuri asupra inginerilor de telecomunicații, aparent inspirate de teoriile conspirației care circulă online", a declarat pentru BBC un purtător de cuvânt al Departamentului pentru Digital, Cultură, Media și Sport, referindu-se la incidente din Birmingham, Liverpool și în alte orașe.

„Cei responsabili de fapte penale se vor confrunta cu legea. De asemenea, trebuie să vedem că firmele de social media acționează în mod responsabil și acționează mult mai rapid pentru a opri răspândirea absurdităților care încurajează astfel de fapte pe platformele lor."

Departamentul nu a comunicat ce companii de tehnologie sunt convocate.

Teoriile false sunt răspândite pe platforme mai mici, cum ar fi Nextdoor, Pinterest și siteul de petiții Change.org, precum și pe cele mai mari, inclusiv Facebook, Twitter, YouTube și TikTok.

Oamenii de știință resping ideea unei legături între Covid-19 și 5G, fiind biologic imposibilă.

Câteva dintre platforme au luat deja măsuri pentru a rezolva problema, dar nu au interzis discuțiile asupra subiectului.

Pinterest, de exemplu, limitează rezultatele căutărilor pentru coronavirus și termeni înrudiți la afișarea informațiilor furnizate de organizații medicale recunoscute, dar nu are o restricție comparabilă pentru 5G.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: pandemie conspiratie 5g