x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Autorităţile din SUA au emis directive pentru tratarea copiilor expuşi virusului ZIKA

Autorităţile din SUA au emis directive pentru tratarea copiilor expuşi virusului ZIKA

27 Ian 2016   •   16:12
Autorităţile din SUA au emis directive pentru tratarea copiilor expuşi virusului ZIKA

Oficiali din domeniul sănătăţii din SUA au emis directive pentru personalul medical din Statele Unite care are în grijă nou născuţi din mame care au călătorit sau trăit într-o zonă de transmitere a virusului Zika în timpul sarcinii, relatează Reuters.

Directivele recomandă pediatrilor să colaboreze îndeaproape cu obstetricienii care tratează femei gravide expuse la virusul Zika în timpul sarcinii, monitorizând ecografiile fetale şi testând sugarii care prezintă simptome ale unui defect din naştere, denumit microcefalie.

Aceste orientări survin după un val de cazuri de copii născuţi cu microcefalie, asociată cu infecţia cu virusul Zika în Brazilia, ţara cea mai afectată şi care va găzdui în această vară Jocurile Olimpice la Rio de Janeiro.

Virusul Zika a fost descoperit în 21 de ţări din America Latină, precum şi în Europa. Epidemii s-au înregistrat în Brazilia, Columbia, Salvador, Panama şi Republica Capul Verde. Litoralul Guyanei Franceze a intrat în faza epidemică după ce autorităţile locale au precizat luni că au fost "confirmate biologic" 45 de cazuri şi "160 de suspecţi, dintre care patru femei însărcinate". Două persoane contaminate cu virusul Zika au fost depistate şi în Elveţia la scurt timp după ce s-au întors dintr-o regiune tropicală, după cum a informat marţi Ministerul Sănătăţii din această ţară. Ultima contaminare a fost confirmată miercuri la un rezident în Danemarca care a călătorit în America Centrală şi de Sud.

×
Subiecte în articol: zika