x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Autoritățile germane anchetează otrăvirea unor ruși din exil

Autoritățile germane anchetează otrăvirea unor ruși din exil

de Redacția Jurnalul    |    21 Mai 2023   •   17:20
Autoritățile germane anchetează otrăvirea unor ruși din exil

Autoritățile germane au deschis o anchetă privind otrăvirea unor cetățeni ruși aflați în exil, scrie AFP.

Cercetările au fost demarate după ce o jurnalistă rusă și o militantă care au participat la o conferință la Berlin au ajuns la spital cu simptome care indică otrăvirea. 

"A fost deschis un dosar pe baza informaţiilor disponibile", a anunțat un purtător de cuvânt al poliţiei din capitala Germaniei. 

Totodată, publicația rusă Agentstvo a dezvăluit o anchetă despre problemele de sănătate a celor două femei care au participat la o întâlnire a disidenților ruși, desfășurată între 29-30 aprilie, găzduită de omul de afaceri Mihail Hodorkovski. 

Jurnalista, căreia nu i-a fost dezvăluit numele, a ajuns la spitalul La Charite din Berlin, unde a fost tratat și opozantul rus Aleksei Navalnîi, după ce a fost otrăvit în august 2020 în timp ce se întorcea din Siberia la Moscova.

Cealaltă persoană este Natalia Arno, director al ONG-ului Free Russia Foundation din SUA. Ea și-a părăsit țara în urmă cu un deceniu. De la Berlina aceasta a ajuns  la Praga unde a manifestat dureri acute și amorțeală, după ce a descoperit că cineva i-a umblat în camera de hotel. Sa întors a doua zi în SUA unde s-a prezentat la spital. Ea spune că simptomele au apărut înainte de a ajunge la Praga. 


 

×
Subiecte în articol: ancheta germania otravire rusi exil