x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Autorul atentatului de la Istanbul avea legături cu gruparea ISIS

Autorul atentatului de la Istanbul avea legături cu gruparea ISIS

20 Mar 2016   •   14:51
Autorul atentatului de la Istanbul avea legături cu gruparea ISIS

Autorul atentatului sinucigaş comis sâmbătă la Istanbul avea legături cu gruparea jihadistă Stat Islamic (SI), a anunţat duminică ministrul turc de interne Efkan Ala, citat de AFP şi Reuters. 

''Autorul acestui act terorist a fost identificat în mod oficial. Conform informaţiilor de care dispunem, el a avut legături cu organizaţia teroristă Daesh (acronimul în arabă pentru Stat Islamic)'', a indicat Ala, care a precizat că cinci suspecţi au fost arestaţi în cadrul anchetei declanşate după comiterea atentatului. 

Cel care a comis atacul sinucigaş se numeşte Mehmet Oztürk şi era născut în 1992 în Gaziantep (sud), în apropiere de frontiera cu Siria. ''El nu figura pe lista noastră de persoane căutate. Desfăşurăm o anchetă aprofundată şi nu excludem nicio pistă'', a subliniat oficialul turc. 

Un atacator sinucigaş s-a aruncat în aer sâmbătă dimineaţă pe bulevardul Istiklal din Istanbul, într-o zonă comercială din partea europeană a metropolei turce. Potrivit celui mai recent bilanţ, trei israelieni - dintre care doi aveau şi cetăţenie americană - şi un iranian au fost ucise în atentat, în timp ce alte 39 de persoane, printre care 24 de cetăţeni străini, au fost rănite. 

 

Sursa: AGERPRES

×