x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Avionul rus prăbușit în Sinai s-a rupt în aer, susțin oficialii de la Moscova

Avionul rus prăbușit în Sinai s-a rupt în aer, susțin oficialii de la Moscova

02 Noi 2015   •   13:03
Avionul rus prăbușit în Sinai s-a rupt în aer, susțin oficialii de la Moscova

Aparatul de zbor Airbus 321 prăbușit în peninsula Sinai sâmbătă, 31 octombrie, s-a rupt în aer, la mare altitudine, susțin oficialii ruși. În catastrofa aviatică și-au pierdut viața 224 de persoane care se întorceau la Sankt Petersburg din Sharm el-Sheih.

Ministrul Transporturilor, Maxim Sokolov, a explicat că momentan există foarte puține date și că nu se poate determina cauza tragediei.

Totuși, după ce au fost analizate resturile avionului, specialiștii au ajuns la concluzia că aeronava s-ar fi rupt în timpul zborului, la mare altitudine. Urmele termice și fizice ale impactului analizate de experții ruși arată că avionul ar fi putut lua foc în aer. Cutiile negre, deja localizate, sunt aproape intacte și nu prezintă indicii ale unui impact termic.

Potrivt ElPais.es, echipajul rus, format din aproximativ 50 de specialiști, a demarat investigațiile duminică dimineață. Victor Sorochenko a afirmat că este mult prea curând pentru a trage concluzii, dar că sunt aproape convinși că avionul a fost distrus în aer, fragmentele avionului fiind răspândite pe o suprafață de 20 de km pătrați. 

×