x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Beijingul dă înapoi: Autoritățile ridică restricțiile din zona celei mai mari fabrici de iPhone din lume

Beijingul dă înapoi: Autoritățile ridică restricțiile din zona celei mai mari fabrici de iPhone din lume

de Alexandru Dănciulescu    |    30 Noi 2022   •   13:40
Beijingul dă înapoi: Autoritățile ridică restricțiile din zona celei mai mari fabrici de iPhone din lume
Sursa foto: Hepta

Autoritățile chineze ridică restricțiile COVID din zona în care se află cea mai mare fabrică de iPhone din lume. O revoltă violentă a izbucnit săptămâna trecută în interioriul unității.

Autoritățile din orașul Zhengzhou, din centrul Chinei, unde se află cea mai mare fabrică de iPhone din lume, au anulat restricțiile dure, într-o măsură pe care analiștii au numit-o „o ușurare necesară” pentru Apple și principalul său furnizor Foxconn.

În Zhengzhou se află „iPhone City", un campus de producție vast deținut de producătorul taiwanez Foxconn, care găzduiește în mod normal aproximativ 200.000 de muncitori care fabrică produse pentru Apple. Vinerea trecută, autoritățile au blocat accesul în cartiere timp de cinci zile, deoarece cazurile de COVID-19 au crescut foarte mult.

Unitatea Foxconn nu este inclusă în districtele urbane ale orașului, dar restricțiile au afectat producția și au provocat o revoltă violentă a angajaților. Muncitorii care s-au luptat cu ofițerii de securitate au primit bani pentru a demisiona și a pleca.

Analiștii susțin că problemele de producție ale Foxconn vor afecta piața mondială. Ming-Chi Kuo, analist la TF International Securities, a scris pe rețelele de socializare că a estimat că livrările de iPhone ar putea fi cu 20% mai mici decât se preconiza în trimestrul octombrie-decembrie.

 

×
Subiecte în articol: China revolta