x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Belarus își mută forțele speciale la granița cu Ucraina

Belarus își mută forțele speciale la granița cu Ucraina

11 Mai 2022   •   08:33
Belarus își mută forțele speciale la granița cu Ucraina

Belarus își va desfășura forțele speciale la frontiera cu Ucraina, deoarece „Statele Unite și aliații lor continuă să își sporească prezența militară la granițele statului", anunță șeful Statului Major General al Forțelor Armate, Viktor Gulevich, potrivit CNN.

„Pentru a asigura securitatea Republicii Belarus în direcția sudică, forțele unităților forțelor pentru operațiuni speciale sunt desfășurate în trei direcții tactice", a anunțat Viktor Gulevich, marți, prin intermediul unui comunicat de presă.

Acesta a mai spus că ucrainenii au creat o forță de 20.000 de persoane în apropierea graniței cu Belarus, ceea ce „necesită un răspuns".

„Apariția în apele Mării Mediterane și ale Mării Baltice a unui grup care transportă rachete de croazieră maritime și aeriene, o creștere a grupului de aviație în țările din Polonia și statele baltice indică o amenințare tot mai mare la adresa Republicii Belarus. În cadrul celei de-a doua etape de verificare a forțelor de reacție imediată, au fost trimise grupuri batalion-tactice în direcțiile operaționale de vest și nord-vest. Pentru a le consolida, unitățile de apărare aeriană, forțele de rachete și artileria sunt deplasate în avans pentru a asigura funcționarea lor de luptă", mai scrie în comunicatul preluat de CNN.

Tot marți, ministrul Apărării din Belarus, Viktor Khrenin, a declarat că a început a doua etapă de inspecție a forțelor de reacție ale armatei sale.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: belarus