x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Boris Johnson, anunț de ultimă oră pentru elevii din Marea Britanie: Școlile nu se pot deschide

Boris Johnson, anunț de ultimă oră pentru elevii din Marea Britanie: Școlile nu se pot deschide

27 Ian 2021   •   17:55
Boris Johnson, anunț de ultimă oră pentru elevii din Marea Britanie: Școlile nu se pot deschide

Școlile din Anglia nu se pot deschide deocamdată, spune premierul Boris Johnson. O redeschidere este posibilă din 8 martie, în funcție de vaccinare.

Boris Johnson a declarat că decizia finală depinde de îndeplinirea obiectivelor de vaccinare, iar școlile vor fi anunțate cu două săptămâni înainte.

El a recunoscut că întârzierea va fi „frustrantă” pentru elevi, profesori și părinți, conform BBC.

Johnson a spus, în fața Camerei Comunelor că speră ca alte restricții să poată fi relaxate treptat, la un moment dat, după redeschiderea școlilor, dar elevii care se vor întoarce la școală vor fi „primul semn de normalitate”.

Guvernul va avea mai multe informații despre eficiența vaccinurilor în săptămâna din 22 februarie, a spus premierul britanic. Datele vor permite o redeschidere „treptată și etapizată”.

Supus unor mari presiuni din partea părinților pentru redeschiderea școlilor, Boris Johnson a spus că data țintă este 8 martie.

Profesorii spun, la râțndul lor, că întârzierea nu reprezintă „nicio surpriză”, iar redeschiderea trebuie făcută în siguranță.

În 4 ianuarie, premierul britanic Boris Johnson a anunțat lockdown total în Anglia și închiderea școlilor, din cauza bilanțului îngrijorător al epidemiei.

×
Subiecte în articol: Boris Johnson