x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Brazilia în flăcări! Adepții lui Bolsonaro atacă Poliția

Brazilia în flăcări! Adepții lui Bolsonaro atacă Poliția

de Redacția Jurnalul    |    13 Dec 2022   •   09:40
Brazilia în flăcări! Adepții lui Bolsonaro atacă Poliția
Sursa foto: Hepta

Susținătorii președintelui brazilian, Jair Bolsonaro, au încercat luni să intre cu forța în sediul Poliției federale din capitala Brasilia. Violențele au apărut în ziua în care a fost certificată înfrângerea electorală a președintelui Bolsonaro.

Susținătorii lui Bolsonaro, mulți dintre ei îmbrăcați în tricourile galbene ale naționalei de fotbal, s-au confruntat cu forțele de securitate la sediul poliției. Poliția a tras cu grenade paralizante și gaze lacrimogene pentru a dispersa mulțimea. Mai multe autobuze și mașini din apropiere au fost incendiate, potrivit Reuters.

Poliția federală a anunțat că „tulburările" din apropierea sediului au fost „gestionate” cu sprijinul forțelor de securitate din capitală.

Demonstrațiile au început după ce un susținător al lui Bolsonaro a fost reținut pentru că ar fi organizat „acte antidemocratice" violente, potrivit judecătorului care a ordonat reținerea sa.

Luni, tribunalul electoral federal (TSE) a certificat victoria în alegerile din 30 octombrie a rivalului de stânga al lui Bolsonaro, Luiz Inacio Lula da Silva, în funcția de președinte.

După alegeri, cei mai înfocați susținători ai președintelui au blocat autostrăzi în semn de protest și au campat în fața cazărmilor armatei, cerând o lovitură de stat militară pentru a-l împiedica pe Lula să ajungă în funcție.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: jair bolsonaro Brazilia