x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Britanicii se pregătesc pentru un Brexit "dezordonat"

Britanicii se pregătesc pentru un Brexit "dezordonat"

01 Oct 2017   •   15:50
Britanicii se pregătesc pentru un Brexit "dezordonat"

Departamentele guvernului britanic lucrează la un plan de acţiune în eventualitatea în care discuţiile asupra unui Brexit ordonat cu Uniunea Europeană se vor prăbuşi fără un acord, a anunţat duminică prim-ministrul Theresa May, informează Reuters. 
     
May, vorbind la televiziunea BBC, a spus că are impresia că discursul ei de la Florenţa a dat un impuls negocierilor pentru Brexit şi ea speră să ajungă la un acord pentru "divorţ" până în martie 2019. 
     
"Guvernul lucrează la ceea ce ar trebui să fie pus în aplicare dacă nu există un acord, lucrăm de asemenea să ne asigurăm că 
obţinem o înţelegere, obţinem un acord potrivit pentru Regatul Unit", a precizat ea. 

Printre altele, potrivit premierului britanic, cabinetul ei o sprijină deplin în abordarea Brexitului, inclusiv ministrul de externe Boris Johnson. 
     
Johnson, un lider al campaniei pentru a părăsi Uniunea Europeană la referendumul de anul trecut, a formulat o serie de cereri în ultimele săptămâni în legătură cu modul în care Marea Britanie ar trebui să iasă din bloc care merg dincolo de planurile lui May. 
     
"Ceea ce am este un cabinet care este unit în misiunea guvernului", a declarat May la televiziunea BBC. 
     
"Boris sprijină total discursul de la Florenţa şi linia pe care am adoptat-o", a spus Theresa May, referindu-se la un discurs ţinut în Italia luna trecută despre modul cum ea abordează Brexitul. 

Printre altele, premierul britanic Theresa May a declarat că îi pare rău că Partidul Conservator a pierdut locuri în alegerile anticipate din iunie şi a promis 10 miliarde de lire sterline (13,4 miliarde de dolari) de finanţare suplimentară pentru a ajuta oamenii să îşi cumpere locuinţe noi, adaugă Reuters.AGERPRES

×