x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bulgaria recomandă cetățenilor să părăsească R.Moldova. Autoritățile de la Chișinău explică

Bulgaria recomandă cetățenilor să părăsească R.Moldova. Autoritățile de la Chișinău explică

29 Apr 2022   •   11:34
Bulgaria recomandă cetățenilor să părăsească R.Moldova. Autoritățile de la Chișinău explică
Sursa foto: Hepta

Autoritățile de la Sofia le-a recomandat cetățenilor bulgari să părăsească Republica Moldova și să evite călătoriile în zonă. Chișinăul spune că nu există niciun risc de escaladare a situației din Transnistria.

"Având în vedere situaţia complicată, facem apel la compatrioţii noştri să se abţină de la orice călătorie în Republica Moldova. Recomandăm cetăţenilor bulgari care se află pe teritoriul Republicii Moldova să părăsească ţara", avertizează Ministerul bulgar de Externe.

"Anunţul difuzat de către Centrul de criză al MAE bulgar face parte din protocolul de siguranţă al acestei ţări ca urmare a înregistrării recente a incidentelor din regiunea transnistreană a ţării noastre. Actualizarea avertismentelor de călătorie este o practică frecvent întâlnită, iar evaluarea oportunităţii atribuirii nivelurilor de alertă este stabilită în baza criteriilor naţionale distincte", explică MAE de la Chişinău.

Președintele R. Moldova, Maia Sandu, a declarat că nu există acum un risc iminent de escaladare a situației din Transnistria. 
"Din analizele noastre nu există un risc iminent, cel puţin pentru cetăţenii de pe malul drept (al Nistrului). Aici putem să afirmam cu mai multă certitudine că instituţiile noastre au acces şi pot asigura ordinea publică şi siguranţa cetăţenilor.
Noi evident încercăm să descurajăm asemenea acţiuni care ar provoca insecuritate pentru cetăţenii noştri, suntem în legătură cu partenerii internaţionali, ne folosim relaţiile diplomatice pentru a semnaliza potenţiale riscuri, suntem vizitaţi în permanenţă. Toat[ lumea este îngrijorată. Evident că nu putem să controlăm toate scenariile, pentru c[ sunt lucruri care se pot întâmpla în pofida măsurilor pe care le întreprindem noi. Avem şi nişte planuri pentru asemenea situaţii, dar, repet, în acest moment nu există riscuri iminente pentru cetăţenii Republicii Moldova, cu certitudine mare spun asta, în special pe malul drepr".

 

×
Subiecte în articol: republica moldova bulgaria