x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Campanie antiromăni - Uşi trăntite de italieni

Campanie antiromăni - Uşi trăntite de italieni

de Jurnalul National    |    06 Oct 2007   •   00:00
Campanie antiromăni - Uşi trăntite de italieni

"Prodi e un iresponsabil, nu-şi dă seama că, declarănd jurnaliştilor străini că Italia va continua politica «uşilor deschise», creează condiţii pentru un viitor aflux de clandestini", a replicat şeful formaţiunii politice italiene Alleanza nazionale, Gianfraco Fini, intr-un interviu acordat pentru Quotidiano nazionale."Prodi e un iresponsabil, nu-şi dă seama că, declarănd jurnaliştilor străini că Italia va continua politica «uşilor deschise», creează condiţii pentru un viitor aflux de clandestini", a replicat şeful formaţiunii politice italiene Alleanza nazionale, Gianfraco Fini, intr-un interviu acordat pentru Quotidiano nazionale.

In urmă cu căteva zile, premierul italian Romano Prodi ii asigurase pe ziariştii străini că Italia nu-şi va modifica politica in privinţa imigranţilor.

EXPULZÃ...RI. Şeful Alleanza nazionale s-a arătat insă incăntat de ideea ministrului italian de interne, Giulianno Amato, care a declarat că de expulzarea imigranţilor ar trebui să se ocupe prefecţii. "Orice mijloc prin care expulzările pot fi făcute mai lesne e foarte bun. Numai că Amato vorbeşte mult şi nu face nimic", a mai completat Fini.

Ambasadorul italian la Bucureşti a ţinut să mai potolească spiritele incinse de campania "antiromăni" pe care o duce o parte din presa şi lumea politică italiană in ultimele săptămăni.

Ambasadorul a subliniat existenţa "relaţiilor extraordinare dintre Italia şi Romănia", demonstrate, printre altele, şi de "numărul mare de căsătorii mixte care au dat naştere unui număr consistent de nuclee familiale italo-romăne şi zecile de mii de minori cu dublă cetăţenie din ţara noastră".

×
Subiecte în articol: diaspora