x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Capitala Vietnamului intră în lockdown. Hanoi înregistrează record după record de infectări

Capitala Vietnamului intră în lockdown. Hanoi înregistrează record după record de infectări

24 Iul 2021   •   13:17
Capitala Vietnamului intră în lockdown. Hanoi înregistrează record după record de infectări

Vietnamul a decis plasarea în lockdown a celor 8 milioane de locuitori ai capitalei Hanoi, începând de sâmbătă. Autoritățile încearcă astfel să limiteze contaminările COVID-19.

Lockdownul din Hanoi a fost decis pentru limitarea gravelor focare de coronavirus, din cauza cărora o treime din țară a fost deja închisă în casă, conform ANSA.

Autoritățile au raportat vineri peste 7.000 de noi infecții la nivel național, al treilea record de infecții zilnice într-o săptămână.

După ce anul trecut a stăpânit cu succes focarele de coronavirus, Vietnamul a înregistrat o creștere a cazurilor de la sfârșitul lunii aprilie. Aproximativ o treime din cei 100 de milioane de oameni din Vietnam sunt deja supuși restricțiilor.

Orașul Ho Chi Minh, care a înregistrat majoritatea cazurilor recente, a extins vineri un ordin de ședere la domiciliu pentru cetățenii săi. Autoritățile au început o campanie de dezinfectare a întregului oraș, care va dura o săptămână.

Vietnam a fost una dintre puținele economii care a crescut anul trecut, grație succesului său în stăpânirea virusului în timpul primului val de pandemie. Dar țara a încetinit apoi procurarea și administrarea vaccinurilor, cu doar 4,5 milioane de doze inoculate până acum.

Autoritățile speră să obțină imunitatea de turmă până la începutul anului 2022.

×