x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIDEO Carnaj la un centru educational din capitala afgană. Talibanii se simt depășiți de situație

VIDEO Carnaj la un centru educational din capitala afgană. Talibanii se simt depășiți de situație

30 Sep 2022   •   09:51
VIDEO Carnaj la un centru educational din capitala afgană. Talibanii se simt depășiți de situație
Sursa foto: Captura video

Poliția din Kabul a anunțat că un atac sinucigaș la un centru educațional din capitala afgană a ucis cel puțin 23 de persoane și a rănit multe altele, relatează BBC.

Explozia a avut loc la centrul educațional Kaaj, din zona Dasht-e-Barchi, în vestul orașului. Studenții tocmai susținuseră un examen universitar practic în momentul deflagrației, au relatat oficialități locale, citate de BBC. Potrivit estimărilor inițiale, multe dintre victime sunt femei tinere. 

Niciun grup nu a revendicat încă atentatul.

Mulți dintre cei care locuiesc în zonă fac parte din minoritatea Hazara, care a fost vizată în trecut de o serie de atacuri. Șiiții Hazara se confruntă de mult timp cu persecuții, atât din partea talibanilor, cât și a organizației teroriste rivale acestora, Stat Islamic (SI).

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne al talibanilor a declarat că echipele de securitate se află la fața locului și a condamnat atacul.

Abdul Nafy Takor a afirmat că atacul asupra unor ținte civile „dovedește cruzimea inumană a inamicului și lipsa de standarde morale”.

Talibanii au revenit la putere în Afganistan în august anul trecut și susțin că încearcă să restabilească ordinea în țară. Cu toate acestea, atacurile din partea SI au continuat cu o intensitate alarmantă.

Zona Dasht-e-Barchi a fost ținta mai multor atacuri, unele dintre acestea vizând școli și spitale.

Anul trecut - înainte ca talibanii să revină la putere - un atac cu bombă asupra unei școli de fete din Dasht-e-Barchi a ucis cel puțin 85 de persoane, în principal eleve, și a rănit alte câteva sute.

 

 

×
Subiecte în articol: atentat kabul