x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Catedrala Notre-Dame, mistuită de flăcări în 2019, ar putea fi redeschisă credincioşilor în 2024

Catedrala Notre-Dame, mistuită de flăcări în 2019, ar putea fi redeschisă credincioşilor în 2024

19 Sep 2021   •   09:00
Catedrala Notre-Dame, mistuită de flăcări în 2019, ar putea fi redeschisă credincioşilor în 2024
Sursa foto: pixabay.com

Catedrala Notre-Dame, mistuită de flăcări în 2019, ar putea fi redeschisă credincioşilor în 2024. Restaurarea clădirii urmează să aibă loc, după ce a fost depăşită faza de asigurare şi consolidare.

Preşedintele Macron promisese că Notre-Dame va fi reconstruită în 5 ani, însă termenul nu va putea cuprinde totalitatea lucrărilor.

Faza de asigurare şi consolidare a Catedralei Notre-Dame din Paris, grav afectată acum doi ani de un incendiu, a ajuns la sfârşit.

Acest lucru a fost anunţat de organismul public însărcinat cu lucrările la monument, precizând că acum începe faza de restaurare. Instituţia va lansa licitaţii pentru lucrări şi va selecta companiile care vor trebui să participe la acţiunea de restaurare.

„Lucrările de asigurare şi consolidare începute pe 16 aprilie 2019 (a doua zi după incendiu) au fost finalizate în conformitate cu programul fixat”, se arată într-o declaraţie. „Catedrala este acum în întregime sigură”, se mai scrie în comunicat.

Preşedintele Emmanuel Macron promisese, imediat după incendiu, că Notre-Dame va fi reconstruită în 5 ani. Lucrările nu vor respecta acest termen, dar în 2024 catedrala poate fi redeschisă credincioşilor.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: catedrala Notre-Dame