x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe „Cel mai mare jaf bancar din lume” a fost dejucat de poliție. Hoții au săpat un tunel de sute de metri și plănuiau să fure 317 milioane de dolari

„Cel mai mare jaf bancar din lume” a fost dejucat de poliție. Hoții au săpat un tunel de sute de metri și plănuiau să fure 317 milioane de dolari

04 Oct 2017   •   21:44
„Cel mai mare jaf bancar din lume” a fost dejucat de poliție. Hoții au săpat un tunel de sute de metri și plănuiau să fure 317 milioane de dolari

„Cel mai mare jaf bancar din lume” a fost evitat în ultimul moment, după ce poliția a arestat un grup care a petrecut patru luni construind un tunel cu o lungime de 600 de metri sub o bancă din Sao Paulo, Brazilia.

Cei 16 bărbați implicați au fost arestați de poliția din Brazilia, după ce a fost descoperit un tunel în proximitatea unei bănci din Sao Paulo. Poliția a monitorizat grupul infracțional timp de trei luni, însă tunelul a fost descoperit luni.

Tunelul avea o structură cu un grad ridicat de sofisticare, susținut de stâlpi din metal, și era pe punctul de a ajunge în apropierea unei filiale a Băncii Braziliei din Sao Paulo, capitala economică a țării, după cum menționează Agerpres. Tunelul era placat cu scânduri din lemn la nivelul tavanului și avea sistem de iluminat electric.

Comisarul Fabio Pinheiro Lopes a declarat că grupul a cheltuit 1,27 milioane de dolari în construcția tunelului, care pornea de la o casă închiriată din apropiere. Casa era plină cu mâncare și unelte când a fost descoperită.  „Ar fi fost jaful secolului”, a delcarat acesta într-un interviu acordat postului de televiziune Globo.

„Investiția grupului a fost de 1,27 milioane de dolari, au spus aceștia, iar planul lor era să extragă 317 milioane de dolari”, a mai spus Fabio Lopes.

Anchetatorii bănuiesc că unii dintre membrii acestui grup infracțional au luat parte la unul dintre cele mai emblematice jafuri comise în ultimii ani în Brazilia, în 2005, în Fortaleza, o localitate din nord-estul țării. Atunci, aproape 55 de milioane de euro au fost furați din sucursala Băncii Centrale, cu ajutorul aceleiași metode: un tunel cu o lungime de 100 de metri, ce a fost săpat începând din subsolul unei case și care ieșea lângă seiful băncii, mai scrie Agerpres.

×
Subiecte în articol: jaf brazilia jaf bancar tunel sao paulo