x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cel puțin 39 de civili uciși în Siria în timpul loviturilor aeriene

Cel puțin 39 de civili uciși în Siria în timpul loviturilor aeriene

19 Mar 2016   •   15:58
Cel puțin 39 de civili uciși în Siria în timpul loviturilor aeriene

Cel puţin 39 de civili, între care şapte femei şi cinci copii, au fost ucişi sâmbătă într-o serie de lovituri aeriane lansate de avioane siriene sau ruse asupra oraşului Raqqa, fief al grupării jihadiste Stat Islamic (SI) din nordul Siriei, a anunţat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), relatează AFP şi Reuters. 

Alte câteva zeci de persoane au fost rănite în raidurile aeriene asupra oraşului care este capitala de facto a grupării Stat Islamic în nordul Siriei, a precizat OSDO. 

'Loviturile aeriene au fost lansate fie de regimul sirian, fie de aviaţia rusă', a declarat Rami Abdel Rahmane, directorul OSDO. 

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a anunţat totodată că 16 persoane au fost ucise vineri în lovituri aeriene care au vizat oraşul Raqqa. 

Un grup de activişti numit 'Raqqa este măcelărită în tăcere' a afirmat că peste 40 de peroane au fost ucise şi că lovituri aeriene separate au vizat zone din nordul provinciei Raqqa. 

Un acord de încetare a ostilităţilor în Siria a intrat în vigoare în urmă cu trei săptămâni, reducând violenţele, fără însă a opri luptele, în timp ce negocieri de pace între regim şi opoziţie au loc la Geneva. Acordul nu include grupările Al-Qaida sau Stat Islamic, aminteşte Reuters.

 

Sursa: AGERPRES

×