x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Celebrul dirijor James Levine, suspendat de la Metropolitan Opera din New York

Celebrul dirijor James Levine, suspendat de la Metropolitan Opera din New York

04 Dec 2017   •   14:33
Celebrul dirijor James Levine, suspendat de la Metropolitan Opera din New York

Celebrul dirijor James Levine a fost suspendat de la Metropolitan Opera din New York, în urma acuzaţiilor de agresiune sexuală cu care se confruntă. În plus, Metropolitan Opera a angajat o fimră de avocatură care să investigheze acuzaţiile aduse acestuia, notează The Guardian.

“Domnul Levine nu va mai fi implicat în nicio activitate Met, nici în activităţile programate pentru acest sezon”, scrie într-un comunicat Met dat duminică.

Metropolitan Opera a mai declarat că l-au numit pe Robert J Cleary, un fost avocat din SUA şi şeful practicilor de investigaţie de la firma de avocatură Proskauer Rose, pentru a conduce ancheta privind acuzaţiile care fac referire la agresiuni care au avut loc între 1960 şi 1980.

Decizia de suspendare a lui Levine a venit la o zi după ce New York Post a scris că unul dintre bărbaţii care îl acuză pe Levine de agresiuni sexuale, a afirmat că a avut contact sexual cu acesta când era adolescent. Oficiali din cadrul Met au afirmat că au început o anchetă. Duminică, New York Times a scris despre doi alţi bărbaţi care îl acuză pe Levine de comportament sexual inadecvat.

Unul dintre victimele lui Levine, Ashok Pai, a discutat cu Associated Press acum puţin timp, însă a refuzat să discute despre această poveste. Acesta a refuzat acordarea unui alt interviu în această săptămână, potrivit The Guardian.

Levine a fost director muzical al instituţiei timp de 40 de ani. S-a retras din motive de sănătate în 2016, dar a continuat să lucreze cu opera ca director muzical emerit. Acesta nu a comentat public acuzaţiile.

×