Cercetătorii din China au clonat zeci de capre, modificate genetic cu o genă ce amplifică creşterea lânei, pentru a creşte producţia de fibre de caşmir. Fiecare exemplar poarte produce peste 1000 de grame de lână fină pe an, comparativ cu 600 de grame, cât obţin chinezii de la caprele obişnuite.
Proiectul a fost condus de cercetătorii de la Laboratorul pentru Reproducţia Mamiferelor şi Biotehnologie de la Univesitarea Mongolia Interioară din nordul Chinei, informează agenţia Xinhua, citată de antena3.ro.
Liu Shaoqing, manager al fermei din oraşul Erdos, unde a fost organizat proiectul, arăta că 14 capre au fost clonate în lunile februarie şi martie. Doisprezece dintre ele au fost clonate cu succes pentru a purta o genă specială ce produce un caşmir bogat.
Tehnologia dezvoltată de laborator mai este aplicată la fermele locale pentru a clona vacile bogate în acizi graşi omega3, despre care se consideră că ajută la sănătatea cardio-vasculară, dar este bun şi pentru activitatea cerebrală şi ochi.
Citește pe Antena3.ro