x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe S-a aflat adevărul: China știa totul despre virusul Covid-19, cu două săptămâni înainte să anunțe existența lui

S-a aflat adevărul: China știa totul despre virusul Covid-19, cu două săptămâni înainte să anunțe existența lui

de Redacția Jurnalul    |    18 Ian 2024   •   13:15
S-a aflat adevărul: China știa totul despre virusul Covid-19, cu două săptămâni înainte să anunțe existența lui

Cercetătorii chinezi au obținut o imagine completă a structurii virusului Covid-19 la sfârșitul lunii decembrie 2019, cu două săptămâni înainte ca Beijingul să prezinte lumii informații despre virus, dezvăluie în exclusivitate Wall Street Journal.

Dezvăluirea vine după ce Wall Street Journal a analizat documente pe care Departamentul de Sănătate al SUA le-a obținut de la o comisie a Camerei Reprezentanților, scrie agenția ANSA.

Potrivit WSJ, un cercetător chinez din Beijing a încărcat o secvență aproape completă a structurii Covid într-o bază de date administrată de guvernul american la 28 decembrie 2019. China nu a împărtășit secvența virusului cu Organizația Mondială a Sănătății (OMS) până la 11 ianuarie 2020.

Când cercetătoarea Lili Ren de la Institutul de Biologie Patogenică din Beijing a cartografiat virusul, oficialii chinezi încă descriau public focarul din Wuhan ca fiind o pneumonie virală "de cauză necunoscută" și încă nu închiseseră piața locală de vânzare cu ridicata a animalelor vii, locul unde a avut loc unul dintre primele focare de Covid-19.

Noile informații, subliniază ziarul american, nu fac lumină în dezbaterea legată de sursa coronavirusului, un animal infectat sau o scurgere de laborator, dar sugerează că lumea nu are încă o explicație completă a originii pandemiei.

Cele două săptămâni în plus s-ar fi putut dovedi cruciale pentru a ajuta comunitatea medicală internațională să identifice modul de răspândire a Covid-19, să dezvolte mecanisme de apărare medicală și să lanseze un posibil vaccin, potrivit specialiștilor.

Până la sfârșitul anului 2019, oamenii de știință și guvernele din întreaga lume se grăbeau să înțeleagă misterioasa boală pe care aveau să o numească ulterior Covid-19 și care avea să ucidă milioane de oameni.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: China COVID