x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Clinton, pusă la pământ de pneumonie

Clinton, pusă la pământ de pneumonie

13 Sep 2016   •   14:38
Clinton, pusă la pământ de pneumonie
Sursa foto: Andrew Harnik/AP

Candidata democrată la Casa Albă, Hillary Clinton, a anulat o deplasare pe care urma să o efectueze ieri și astăzi în California, în cadrul campaniei sale pentru președinție, din cauză că este bolnavă de pneumonie, a informat echipa sa de consilieri. Fostul secretar de Stat s-a simțit rău în timpul ceremoniei pentru comemorarea atacurilor din 11 septembrie 2001.

Hillary Clinton a plecat înaintea încheierii ceremoniei din New York. Fosta Primă Doamnă s-a "supraîncălzit", s-a dus la apartamentul pe care fiica sa Chelsea îl deține în New York, iar în prezent "se simte mult mai bine", se arată într-un comunicat dat publicității de către echipa sa de campanie.

De la apartamentul fiicei sale din New York, Hillary Clinton a pornit către locuința sa din Chappaqua, statul New York. Potrivit postului de televiziune „Fox News”, care citează o sursă anonimă din cadrul forțelor de ordine, Hillary Clinton pare să fi suferit "un incident medical", în momentul în care se urca în mașina sa pentru a părăsi Ground Zero. Clinton stătea în picioare în grădinile de la World Trade Center, unde avea loc ceremonia de citire a numelor celor aproape 3.000 victime care au pierit în atacurile din 11 septembrie.

Pe punctul de a leșina

Conform „Fox News” și „NBC”, Clinton a fost pe punctul de a leșina din cauza căldurii. Surse din cadrul forțelor de ordine au declarat pentru cele două posturi de televiziune că Hillary Clinton a trebuit să fie ajutată de însoțitorii ei și, în timp ce se urca în mașina care o ducea la apartamentul fiicei sale, și-a pierdut un pantof. Recuperarea după pneumonie, a opta cea mai frecventă cauză de deces în Statele Unite, poate fi variabilă și, pentru cei mai mulți pacienți, durează o săptămână până încep să se simtă mai bine. Adulții cu o vârstă de peste 65 de ani au un risc sporit de a contacta această boală.

 

În vârstă de 68 de ani, Clinton este atacată de mai multe luni de Trump, care spune că rivala lui are probleme de sănătate ce nu o fac potrivită pentru Casa Albă.

Înaintea alegerilor pentru președinție, candidatul democrat, Hillary Clinton, s-a îmbolnăvit de pneumonie.

×