x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Comandant de rang înalt al Hezbollah, ucis în timpul unui atac israelian în Liban

Comandant de rang înalt al Hezbollah, ucis în timpul unui atac israelian în Liban

de Redacția Jurnalul    |    11 Sep 2024   •   23:00
Comandant de rang înalt al Hezbollah, ucis în timpul unui atac israelian în Liban
Sursa foto: Hepta

Un comandant de rang înalt al Hezbollah a fost ucis în timpul unui atac israelian în Liban. Reprezentanții armatei israeliene au anunțat că Mohammed Qassem Al-Shaer, un comandant al Forței Radwan de elită a Hezbollah, a fost ucis marți într-o lovitură asupra satului Qaraoun din districtul de vest Beqaa.

Potrivit Forțelor de Apărare ale Israelului (IDF), Al-Shaer a „avut numeroase activități teroriste împotriva statului Israel”, iar „eliminarea” sa va afecta capacitatea grupării militante susținute de Iran de a lansa atacuri împotriva Israelului din sudul Libanului, potrivit CNN.

Hezbollah a confirmat că Al-Shaer a fost ucis și că a ripostat lansând „zeci” de rachete Katyusha și mai multe drone către două locuri din nordul Israelului.

IDF a spus că aceste atacuri nu au cauzat victime. Ulterior, IDF a bombardat lansatoarele Hezbollah folosite în atacuri.

Tot marți, reprezentanții Forțelor Aeriene Israeliene au declarat că a fost lovită o structură militară Hezbollah din satul libanez Rachaf.

Centrul de Sănătate Publică din Liban a anunțat că lovitura de la Rachaf a provocat rănirea a 12 persoane.

(sursa: Mediafax)

×