x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Comisia Europeană va aproba primele planuri de relansare

Comisia Europeană va aproba primele planuri de relansare

08 Iun 2021   •   17:50
Comisia Europeană va aproba primele planuri de relansare
Sursa foto: Hepta

Comisia Europeană va aproba primele planuri naţionale de relansare finanţate de UE pentru combaterea consecinţelor economice ale pandemiei, a anunţat preşedinta CE, Ursula von der Leyen, citată de AFP.

"Începând de săptămâna viitoare, Comisia va începe să aprobe planurile naţionale în vederea adoptării lor de către Consiliu. Este o realizare istorică", a spus Von der Leyen în fața Parlamentului European.

Cele 27 de state membre ale UE s-au pus de acord în iulie 2020 asupra unui plan de relansare de 750 de miliarde de euro. Negocierile au fost dificile. Planul prevede subvenţii şi împrumuturi de 672 de miliarde de euro acordate statelor membre.

Până în prezent au fost înaintate spre aprobare 23 de planuri naţionale de investiţii şi reforme. Executivul comunitar are două luni la dispoziţie pentru a se pronunţa, începând cu data depunerii dosarului, înaintea unui aviz final care va fi dat de Consiliu, ce reprezintă statele membre. Consiliul are la dispoziţie o lună pentru a-şi da verdictul. Primele plăţi reprezintă 13% din sumele promise și sunt aşteptate în iulie.

 

×
Subiecte în articol: comsia europeana planuri de redresare