x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Condamnată la 16 ani pentru omor, românca Doina Matei a câştigat un premiu literar în Italia

Condamnată la 16 ani pentru omor, românca Doina Matei a câştigat un premiu literar în Italia

de Agerpres    |    29 Noi 2011   •   13:48

Doina Matei, tanara de origine romana condamnata la 16 ani de inchisoare pentru omor, in urma unei altercatii in statia de metrou Termini, din Roma, a castigat premiul al doilea la un concurs literar dedicat detinutilor, informeaza marti organizatorii, citati de corespondentul Agerpres la Roma.

Incidentul s-a petrecut in luna aprilie a anului 2007 si a ramas mult timp in memoria colectiva. Doina Matei a avut o discutie aprinsa cu victima, Vanessa Russo, pe care a lovit-o cu varful unei umbrele. Tanara de origine italiana a decedat dupa doua zile de coma. Judecatorii de la Tribunalul Penal din Roma au considerat ca Doina a ridicat bratul cu intentia de "a lovi mortal' si au condamnat-o la 16 ani de inchisoare.
Din inchisoarea orasului Perugia unde se afla in prezent, Doina Matei a participat la concursul literar "Emanuele Casalini' dedicat detinutilor si a castigat locul al doilea cu o povestire despre regretele care o macina pentru fapta comisa. "Cand voi putea sa ies de aici, primul lucru pe care il voi face ma voi duce la mormantul ingerului meu pazitor, Vanessa', a scris Doina Matei.

Detinuta de origine romana nu s-a prezentat sa-si ridice premiul la ceremonia organizata in inchisoarea Sollicciano din Livorno. Concursul a fost organizat de autoritatile provinciale din Livorno si de Salonul de carte din aceeasi localitate. Compozitia Doinei Matei a fost citita publicului, anunta agentia de presa Redattore Sociale.

"Pot sa-mi mai fac proiecte? Inainte de 26 aprilie 2007 (n.r - data incidentului de la metrou) aveam multe idealuri. Lucram pe strada pentru a darui copiilor mei o viata mai buna decat cea pe care am avut-o eu, dar umilintele mi-au alungat sperantele', a scris Doina Matei.

×