x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Condor, subsidiara germană a Thomas Cook, și-ar putea schimba proprietarul

Condor, subsidiara germană a Thomas Cook, și-ar putea schimba proprietarul

26 Noi 2019   •   12:02
Condor, subsidiara germană a Thomas Cook, și-ar putea schimba proprietarul
Sursa foto: antena1

Compania aeriană germană Condor, subsidiara touroperatorului Thomas Cook, a atras un interes semnificativ din partea potenţialilor licitatori, a anunţat grupul, la două luni de la falimentul agenției britanice. Spre deosebire de Thomas Cook, Condor a obţinut de la Guvernul german un credit punte în valoare de 380 milioane de euro.

Condor a rămas profitabilă, dar a indicat că este posibilă o schimbare de proprietar, adăugând că este deschisă la discuţii cu firme rivale şi fonduri de private equity.
"Un proces structurat de licitaţie arată un nivel ridicat de interes din partea investitorilor strategici şi financiari în vederea preluării Condor", se arată într-un comunicat al grupului, care a anunţat şi o creştere cu aproximativ o treime, la 57 de milioane de euro, a profitului înainte de taxe şi dobânzi (EBIT), în anul fiscal încheiat la 30 septembrie.

Compania aeriană Condor opera 59 din cele peste 100 de avioane ale grupului Thomas Cook, iar directorul general Ralf Teckentrup şi-a exprimat recent încrederea că transportatorul aerian îşi va găsi un nou proprietar.
Operatorul britanic Thomas Cook, cea mai veche firmă de turism din lume, a intrat în faliment la finele lunii septembrie, după ce nu a reuşit să găsească fondurile necesare pentru a supravieţui. Thomas Cook avea 22.000 de angajaţi la nivel mondial şi deţinea hoteluri, staţiuni turistice, companii aeriene şi nave de croazieră.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: thomas cook condor