x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Copii olandezi învață să se ferească de pedofili cu ajutorul unui joc de masă

Copii olandezi învață să se ferească de pedofili cu ajutorul unui joc de masă

27 Dec 2016   •   20:50
Copii olandezi învață să se ferească de pedofili cu ajutorul unui joc de masă

Mai multe şcoli din Olanda mizează pe un joc de masă pentru copii, cu scopul de a-i învăţa să spună "nu" pedofililor, într-o ţară unde poliţia a primit anul acesta un număr dublu de denunţuri pentru abuzuri asupra minorilor faţă de anul trecut, relatează EFE. 

Inspirat dintr-un joc de masă cu căsuţe şi figurine pe care trebuie să avanseze, copilul este astfel avertizat despre limitele sexuale. Obiectivul este de a-i învăţa pe copii ce tipuri de contacte sunt normale, despre abordările de pe reţelele sociale, sau ce înseamnă dacă antrenorul său de fotbal îi cere să-şi scoată lenjeria intimă. 

Obiectivul acestui joc educativ este de a-i învăţa pe copii să distingă între ceea ce este "normal, rău, sau confuz şi de a-i fi mai uşor să vorbească despre aceste lucruri cu un adult", a declarat creatoarea jocului, Petra Duijzer. 

Duijzer a precizat că a primit de la o şcoală olandeză suma de 10.000 de euro pentru a dezvolta jocul 'Safe Kids' şi de a pregăti mai mulţi angajaţi sociali pentru "a nu comite greşeli" când lucrează cu copiii. 

În prezent există 40 de profesori pregătiţi cu ajutorul acestui sistem care îi învaţă pe copiii cu vârste cuprinse între 8 şi 12 ani să-i detecteze pe pedofili, iar pe părinţi să fie vigilenţi. Este vorba, potrivit lui Duijzer, de a face ca dezbaterea asupra sexualităţii să devină accesibilă tuturor şi ca acest joc să fie implementat în şcoli. 

Deocamdată jocul se află în fază de testare, în aşteptarea avizului Ministerului Învăţământului din Olanda.

Într-un raport publicat în octombrie, poliţia olandeză a asigurat că a primit aproximativ de 12.000 denunţuri de pedofilie şi pornografie infantilă, dublu faţă de anul 2015, care sunt investigate de 11 echipaje diferite. 

Au fost de asemenea identificate 156 de victime ale acestor abuzuri "în fiecare an tot mai tinere", au asigurat surse ale poliţiei.AGERPRES

×