x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Săraci dar mândri: Coreea de Nord ar putea refuza ajutorul extern 

Săraci dar mândri: Coreea de Nord ar putea refuza ajutorul extern 

de Redacția Jurnalul    |    22 Feb 2023   •   12:30
Săraci dar mândri: Coreea de Nord ar putea refuza ajutorul extern 

Coreea de Nord ar putea refuza ajutorul extern, în ciuda penuriei de alimente din țară. Mesajul a fost transmis prin intermediul presei controlate de stat, care vorbește despre „bomboane otrăvite" oferite de străini, potrivit Sky News.

Un articol publicat în ziarul Rodong Sinmun al Partidului Muncitorilor militează pentru respingerea ajutorului extern, deși țara este afectată de fenomenele meteorologice, de sancțiunile internaționale și de pandemia COVID.

Ziarul oficial din Coreea de Nord susține că țara ar trebui să respingă ajutorul străin, comparându-l cu „bomboane otrăvite", în ciuda dificultăților tot mai mari și a penuriei de alimente.

„Este o greșeală să încerci să stimulezi economia acceptând și mâncând această bomboană otrăvită", scrie în articolul care redă poziția autorităților nord-coreene.

Coreea de Nord se confruntă cu o penurie critică de alimente din cauza inundațiilor și taifunurilor din ultimii ani, dar și a sancțiunilor internaționale menite să limiteze programele nucleare.

Țara a înregistrat și o reducere drastică a comerțului cu China din cauza măsurilor luate în timpul pandemiei COVID-19.

Majoritatea agențiilor ONU și a grupurilor de ajutorare occidentale au părăsit Coreea de Nord și se vorbește despre o creștere a numărului de decese provocate de foamete în unele provincii nord-coreene.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: coreea de nord saracie