x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Coronavirus: Concediu fără plată sau telemuncă pentru angajaţii din Slovacia care nu au certificat verde

Coronavirus: Concediu fără plată sau telemuncă pentru angajaţii din Slovacia care nu au certificat verde

10 Noi 2021   •   20:00
Coronavirus: Concediu fără plată sau telemuncă pentru angajaţii din Slovacia care nu au certificat verde

Guvernul Slovaciei, ţară care a înregistrat miercuri un nou record de infectări zilnice de la începutul pandemiei de coronavirus, a anunţat că nu va mai plăti salariile angajaţilor care nu s-au vaccinat împotriva COVID-19, nu au trecut prin boală sau nu au efectuat recent un test PCR, scrie EFE.

Noua decizie guvernamentală prevede şi controale ale poliţiei pentru a supraveghea la respectarea restricţiilor, cu posibilitatea de a se dispune închiderea companiilor care încalcă această prevedere.

Norma generală prevede că slovacii care nu au certificat verde să fie trimişi în concediu fără plată, deşi companiile pot stabili condiţii speciale pentru ca angajaţii lor să lucreze de acasă (telemuncă), pentru aceia dintre ei care nu se pot prezenta la serviciu.

Slovacia, o ţară cu 5,45 de milioane de locuitori, are o rată de vaccinare cu schemă completă de 45%, conform datelor Ministerului Sănătăţii, potrivit căruia 13.367 de persoane sunt în prezent diagnosticate cu COVID-19.

×
Subiecte în articol: Slovacia