x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Coronavirus: Rusia va face un vaccin pentru adolescenţi şi un spray nazal anti-COVID-19

Coronavirus: Rusia va face un vaccin pentru adolescenţi şi un spray nazal anti-COVID-19

24 Noi 2021   •   20:00
Coronavirus: Rusia va face un vaccin pentru adolescenţi şi un spray nazal anti-COVID-19

Rusia a anunţat miercuri că a obţinut noi progrese în cercetările sale împotriva COVID-19 şi că îşi va extinde gama de vaccinuri Sputnik, care urmează să includă atât o versiune pentru adolescenţi, cât şi un spray nazal, pe care preşedintele Vladimir Putin l-a utilizat la o zi după ce a fost vaccinat cu doza de supra-rapel ("booster"), transmite Reuters.


Adolescenții ruşi cu vârste de peste 15 ani vor putea să decidă singuri dacă vor să se vaccineze. Pentru cei mai mici de 15 ani, acordul parental va rămâne obligatoriu.

Studiile clinice pentru acest vaccin, dezvoltat de acelaşi institut care a creat şi vaccinul Sputnik V, faţă de care reprezintă o variantă de cinci ori mai puţin dezvoltată, au început la Moscova pe 5 iunie.

Totodată, preşedintele Putin a dezvăluit miercuri într-o alocuţiune televizată că s-a vaccinat din nou împotriva COVID-19 la şase luni după ce a primit doza iniţială de vaccin Sputnik V, deoarece nivelul său de anticorpi a scăzut.


Mulţi dintre ruşi ezită să se vaccineze şi nu au încredere în asigurările date de autorităţile centrale în privinţa siguranţei acestor vaccinuri. 

×