x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Corupție în Ucraina: Zelenski demite încă un înalt funcționar

Corupție în Ucraina: Zelenski demite încă un înalt funcționar

de Redacția Jurnalul    |    12 Feb 2023   •   08:57
Corupție în Ucraina: Zelenski demite încă un înalt funcționar
Sursa foto: Hepta

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a emis sâmbătă un decret de demitere a unui înalt responsabil din domeniul securității și a declarat separat că va continua campania sa de curățare a guvernului, scrie Reuters.

Autoritățile au demis zeci de oficiali în ultimele săptămâni și au deschis anchete în cadrul unei campanii de amploare împotriva neregulilor. Uniunea Europeană afirmă că abordarea corupției este o cerință pentru ca Ucraina să adere la blocul cu 27 de membri.

Zelenskiy l-a demis pe Ruslan Dziuba din funcția de comandant adjunct al Gărzii Naționale, potrivit unui scurt decret emis de biroul prezidențial. Documentul nu a oferit niciun motiv pentru această măsură.

Zelenski - care a subliniat necesitatea ca în special ministerul apărării să fie curățat - nu l-a menționat în mod specific pe Dziuba în discursul său video zilnic.

În schimb, el a declarat că s-a întâlnit cu oficiali din sectorul apărării și din cadrul forțelor de ordine pentru a discuta modalități de a proteja instituțiile de ceea ce el a numit încercări din exterior sau din interior de a le reduce eficacitatea și eficiența.

Referindu-se la represiune, el a spus: "Toată această activitate nu se referă doar la anumite episoade sau proceduri penale ... statul va continua să modernizeze instituțiile în sine. Puritatea activității structurilor de stat trebuie să fie garantată".

Ministrul ucrainean al apărării a declarat joi că sute de funcționari din minister sau din forțele armate au fost sancționați anul trecut în urma unor audituri interne și că are "toleranță zero" față de corupție.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: coruptie ucraina demiteri zelenski