x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cota de popularitate a președintelui brazilian Bolsonaro, în scădere puternică

Cota de popularitate a președintelui brazilian Bolsonaro, în scădere puternică

21 Mar 2019   •   10:14
Cota de popularitate a președintelui brazilian Bolsonaro, în scădere puternică

Cota de popularitate a preşedintelui brazilian Jair Bolsonaro a înregistrat o puternică scădere după trei luni de mandat, în timp ce nemulţumirile brazilienilor sunt tot mai numeroase, potrivit unui sondaj publicat miercuri, informează AFP. 

Într-un sondaj realizat de institutul Ibope, 51% dintre cei intervievaţi au declarat că susţin modul în care preşedintele de extremă dreapta guvernează ţara, comparativ cu 67% în ianuarie. 

Totodată, circa 38% dintre persoanele intervievate au declarat că dezaprobă guvernarea noului preşedinte, comparativ cu 21% în ianuarie. De asemenea, 10% dintre persoanele participante la sondaj nu au dorit să se pronunţe. 

Indicele de încredere în Jair Bolsonaro a scăzut şi el puternic, de la 62% în ianuarie, la 49% în martie, în timp ce 44% dintre persoanele intervievate au declarat că nu au încredere în şeful statului, comparativ cu 30% în ianuarie. 

Potrivit analistului politic Andre Cesar, această puternică scădere a fost cauzată de diversele scandaluri care au marcat începutul preşedinţiei lui Bolsonaro. El a evocat în special dezvăluirea privind candidaţi-fantomă ai partidului prezidenţial, ceea ce a permis deturnarea de fonduri de campanie, precum şi suspiciunile privind maşinaţiunile financiare ale unuia dintre fiii lui Jair Bolsonaro, senatorul Flavio Bolsonaro. 

Probabil şi lipsa de rezultate economice a jucat un rol, la fel şi un conflict care a dus la demisia brutală a unui ministru, la care a contribuit un alt fiu al lui Bolsonaro, consilierul municipal Carlos Bolsonaro. 

Deputatul Jair Bolsonaro a fost ales în octombrie 2018 cu o majoritate confortabilă de 55% din voturi în faţa stângii, preluându-şi mandatul de şef al statului la 1 ianuarie.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: brazilia jair bolsonaro popularitate