x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe COVID-19: Provincia canadiană Quebec impune o taxă persoanelor nevaccinate

COVID-19: Provincia canadiană Quebec impune o taxă persoanelor nevaccinate

12 Ian 2022   •   10:50
COVID-19: Provincia canadiană Quebec impune o taxă persoanelor nevaccinate

Provincia canadiană Quebec va percepe o taxă de sănătate rezidenţilor care nu sunt vaccinaţi împotriva COVID-19. Anunţul a fost făcut de premierul regiunii, Francois Legault. O măsură similară a fost implementată în Grecia.

Quebec, provincia din Canada care a înregistrat cel mai mare număr de decese din cauza COVID-19, se confruntă în prezent cu o creştere a numărului de cazurilor.

Marţi, 11 ianuarie, premierul Francois Legault a anunţat că va fi prima provincie din ţară care îi va sancţiona financiar pe cei nevaccinaţi.

Doar aproximativ 12,8% dintre rezidenţii din Quebec nu sunt vaccinaţi, însă aceştia reprezintă aproape jumătate din toate cazurile spitaliceşti. Potrivit datelor federale, puţin peste 85% dintre locuitorii din Quebec au primit cel puţin o doză de vaccin până la 1 ianuarie.

Potrivit RNZ, premierul Francois Legault a declarat, în timpul unei conferinţe de presă, că persoanele care nu au primit prima doză de vaccin vor trebui să plătească o „contribuţie”. Taxa nu a fost încă decisă, dar va fi „semnificativă”, a mai spus el.

„Cred că acum este o chestiune de corectitudine faţă de cei 90% din populaţie care au făcut unele sacrificii”, a spus Legault. „Cred că le datorăm acest tip de măsură”.

Săptămâna trecută, provincia a anunţat că va solicita dovada vaccinării pentru a face cumpărături în magazinele guvernamentale de canabis şi băuturi alcoolice.

Marţi, numărul deceselor din Quebec din cauza COVID-19 a ajuns la 12.028. Spitalele din Montreal, cel mai mare oraş al provinciei, se apropie de capacitatea de 100% şi au început deja să limiteze îngrijirea care nu este legată de coronavirus.

Totodată, Quebec a raportat 8.710 cazuri noi marţi. Cifra reprezintă o rată de pozitivitate de 20%. În prezent, există 2.742 de pacienţi cu COVID-19 internaţi, inclusiv 244 la terapie intensivă.

Este de subliniat faptul că Quebec nu este singura regiune din lume care încearcă să impună o sancţiune financiară celor care nu doresc să se vaccineze. Începând cu sfârşitul acestei luni, grecilor de peste 60 de ani li se va cere să plătească o amendă de 100 de euro pentru fiecare lună în care rămân nevaccinaţi. În Singapore, autorităţile au cerut pacienţilor infectaţi să-şi plătească propriile facturi medicale dacă nu sunt vaccinaţi.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: taxa nevaccinati