x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cum se apără de spionaj fostul preşedinte american Jimmy Carter

Cum se apără de spionaj fostul preşedinte american Jimmy Carter

24 Mar 2014   •   11:59
Cum se apără de spionaj fostul preşedinte american Jimmy Carter

Fostul preşedinte american Jimmy Carter a mărturisit la sfârşitul săptămânii trecute că, de teama de a fi spionat de serviciile de informaţii, preferă să scrie şi să trimită scrisorile mai degrabă prin poştă decât prin e-mail.

“Am avut sentimentul că propriile comunicaţii erau probabil supravegheate”, a recunoscut Jimmy Carter în cursul emisiunii Meet the Press a postului american de televiziune NBC News.
“Când vreau să comunic în privat cu un lider străin, redactez singur scrisoarea, de mână sau la calculator, o duc la poştă şi o trimit”, a adăugat râzând fostul preşedinte democrat al Statelor Unite din perioada 1977-1981. “Pentru că dacă trimit un e-mail, va fi supravegheat”, a insistat el pe acelaşi ton.

În legătură cu politica preşedintelui Barack Obama legată de practicile atât de blamate ale Agenţiei Naţionale de Securitate (NSA) şi folosirea avioanelor fără pilot (drone), Jimmy Carter a criticat o politică “extrem de dereglementată şi călcată în picioare de propriile agenţii de informaţii”.

Preşedintele Barack Obama a propus în luna ianuarie o reformare a programelor NSA, însă aceste proiecte trebuie validate de agenţie şi de Congres înainte să devină efective.

×
Subiecte în articol: jimmy carter presedinte american spionaj